Pure Water Group

 

Advanced and sustainable water purification equipment.

Klant:
Pure Water Group
Diensten:
Website Redesign, Content & Productie, Digital, Graphic Design
Klant:
Pure Water Group
Diensten:
Website Redesign, Content & Productie, Digital, Graphic Design

Uitdaging

De tijd begon te dringen voor de sterk verouderde website van Pure Water Group. Ze kregen al verschillende waarschuwingen dat het systeem niet langer werd ondersteund en vervangen moest worden. Er moest niet alleen een nieuwe website komen, maar Pure Water Group wilde meteen van de gelegenheid gebruik maken om hun online aanwezigheid te verbeteren en boven de concurrentie uit te klimmen.

 

Aanpak

We hebben ge├»nventariseerd waar we konden verbeteren en hebben een overzichtelijke gebruikersinterface bedacht. Door dit te combineren met zoekmachine geoptimaliseerde teksten is Pure Water Group letterlijk en figuurlijk weer ‘on top of their game’.

SEO gestuurde structuur

Content bepaald de vorm

Omdat vindbaarheid 1 van de key-factoren was om mee te nemen in het redesign, zijn we begonnen met het opzetten van de juiste structuur voor de website, vanuit een SEO oogpunt. Dit betekent dat we de zoekmachine robots (en uiteindelijk dus de bezoeker) leiden door de inhoud van de website middels de juiste structuur en interne links. Pas nadat we deze structuur hadden bepaald zijn we gaan kijken naar het ontwerp. Kleuren en logo waren al bekend en we konden ons dus focussen op de bruikbaarheid en SEO vriendelijkheid.
De bestaande website was gemaakt in een oude Joomla versie die niet langer ondersteund wordt. Ook werden er diverse elementen in Flash gebruikt. De website was inmiddels ook zou out-of-date dat deze niet responsive was en ook erg klein voor moderne schermresoluties.

Het resultaat

Website toelichting

Het ontwerp van de website is min of meer gedicteerd door de van te voren bepaalde SEO structuur. Door meteen onder de top een secundaire navigatie te maken in de vorm van 8 vierkanten is het voor de bezoeker eenvoudig te navigeren in de website. Bovenaan de pagina gebruiken we een regulier navigatiemenu met submenu’s om ook zo eenvoudig te kunnen navigeren. Deze structuur ondersteunt ook de robots van de zoekmachines en zorgt er zo voor dat de website optimaal gevonden kan worden.

 

Tijd voor een goed gesprek?

Wij vertellen je graag in duidelijke taal hoe online marketing ook voor jouw bedrijf effectief kan zijn

Hi, wij helpen je graag op het gebied van online marketing. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan snel contact op!

Ik wil graag meer weten. Bel me: