9 Gratis SEO tools om je positie in Google te verhogen

Met deze 9 professionele gratis SEO tools verbeter je je positie in Google vandaag nog!

Tool 1: Google Trends
Tool 2: Google Adwords
Tool 3: Webtexttool
Tool 4: Yoast SEO for WordPress plugin
Tool 5: Monster Insights plugin
Tool 6: Google Analytics
Tool 7: Google Search Console
Tool 8: Google Mijn Bedrijf
Tool 9: SEO Powersuite

Tool 2: Google Adwords

Google Adwords zul je denken? Jazeker! Uiteraard gebruik je Google Adwords om te adverteren op het Google netwerk, maar Google Adwords heeft ook een aantal gratis te gebruiken (en een beetje verstopte) tools die je kunnen helpen met zoekwoord onderzoek. Onder “Hulpprogramma’s” vind je de zoekwoordplanner. Deze kun je ook gebruiken wanneer je geen Adwords campagnes hebt.

Gratis SEO onderzoek tool

Scan een website of een specifieke webpagina

  • Effectiviteit 85% 85%

Tool 3: Webtexttool

Webtexttool is een online tool waarmee je je teksten kunt optimaliseren op basis van een ingegeven zoekwoord. Je vult je zoekwoord in (of je laat Webtexttool suggesties doen) en Webtexttool begeleid je dan in het optimaliseren van je tekst door een score aan te geven in een percentage van 100% met daaronder een overzicht van wat je nog kan verbeteren om je score te verhogen.

  • Effectiviteit 90% 90%

Tool 4: Yoast SEO for WordPress plugin

Met de Yoast SEO for WordPress plugin kun je je pagina’s en berichten in je WordPress dashboard optimaliseren en je zoekwoord instellen. Bovendien maakt deze plugin het je ook erg makkelijk om je metabeschrijving (de tekst die Google laat zien onder je link in de zoek resultaten) aan te passen. Voor een uitgebreidere uitleg kun je mijn gratis SEO cursus doen.

  • Effectiviteit 100% 100%

Tool 5: Monster Insights plugin

Met de Monster Insights plugin (voorheen Yoast Google Analytics plugin) kun je heel gemakkelijk je Google Analytics account aan je WordPress dashboard toevoegen.

  • Effectiviteit 50% 50%

Tool 6: Google Analytics

Met Google Analytics krijg je inzicht in de prestaties van je pagina’s. Ook kun je kijken hoe lang bezoekers op je website zijn en op welke momenten zij bijvoorbeeld afhaken in je verkoop proces. Op deze manier weet je waar je iets moet gaan aanpassen om meer te kunnen verkopen. Ook zie je uit welke landen/regio’s je bezoekers komen en of je bezoekers veel via een mobiel, tablet of desktop op je website komen. Al deze factoren spelen mee in het optimaliseren van je website om de conversie te verhogen.

  • Effectiviteit 50% 50%

 

Tool 7: Google Search Console

Google Search Console zorgt voor een snellere en preciezere indexering van je website in Google. Ook zonder deze stap word je website geïndexeerd door de robots van Google, we maken het ze alleen veel gemakkelijker op deze manier (en je website wordt ook sneller in de zoekresultaten opgenomen). In de Google Search Console kunnen we nog een aantal andere zaken regelen die de vindbaarheid ten goede komen.

  • Effectiviteit 100% 100%

Tool 8: Google Mijn Bedrijf

Je kent wel die zoekresultaten aan de rechterkant met foto’s, contactgegeven, openingstijden, reviews, etc. Deze komen uit Google Mijn Bedrijf. Navigeer naar Google Mijn Bedrijf en klik op “Nu starten”. Vul hier alle gegevens in en kies “briefkaart” verzenden. Google gaat je nu een briefkaart sturen met daarop een verificatie code. Deze code dien je binnen 30 dagen in te voeren. In afwachting van deze code kun je wel je profiel zo compleet mogelijk maken natuurlijk,

  • Effectiviteit 100% 100%

Tool 9: SEO Powersuite

Met SEO Powersuite heb je een 4 tal programma’s tot je beschikking om niet alleen SEO onderzoek naar je eigen website te doen, maar je kan met SEO Spyglass ook naar de website van je concurrentie kijken. Met Rank Tracker kun je je voortgang in de gaten houden en kijken of je inspanningen resutlaat op leveren

  • Effectiviteit 70% 70%