Beter gevonden worden in Google? Simpeler dan gedacht!

De wens van iedere ondernemer. Beter gevonden worden in Google. Op 1 staan in Google staat ook vaak op 1 op het wensenlijstje van de ondernemer. De vraag is echter: Waarmee? Waarmee wil je gevonden worden in Google? Of is het meer de vraag: Waar zoeken jouw klanten naar in Google? Vaak blijkt dat je met een paar simpele aanpassingen inderdaad beter gevonden kan worden in Google. Met een eenvoudig onderzoek is het mogelijk om te bepalen waar winst te behalen is in met name de teksten op je website. Wanneer je je concentreert op het zoek gedrag van je (potentiële) klanten, kun je beter aansluiten op dit gedrag.

Hoe maak je je website beter vindbaar voor je klanten?

 • Gebruik zoekwoorden die aansluiten bij het zoekgedrag (behoefte) van je klanten.
 • Hoe beter je deze behoefte vervult die achter het zoekwoord verscholen gaat, hoe beter jouw webpagina te vinden zal zijn.
 • Probeer zoekwoorden te gebruiken die niet te veel concurrentie hebben.
 • Het is beter om hoog te ranken op een zoekwoord met een zoekvolume van 50 dan op de 3de pagina voor een zoekwoord met een zoekvolume van 1500.
 • Probeer elke pagina te focussen op het vervullen van één specifieke behoefte. Dus één zoekwoord.
 • Om te ranken op het zoekwoord, moet logischerwijs het zoekwoord in de tekst voorkomen. Een goede SEO tekstschrijver betaald zichzelf terug omdat je teksten A) beter gevonden worden en B) leesbaarder zijn en dus een bezoeker zal minder snel afhaken.

5  tips om meer bezoekers ook om te zetten in meer leads:

 • Draai er niet om heen.
  Houd je bovenkant van je website beperkt qua hoogte. Hoewel de header belangrijk is voor de zoekmachines duwt deze vaak de echte belangrijke informatie van je pagina naar beneden.
 • Zorg dat interactie zo laagdrempelig mogelijk is
  Wil je dat bezoekers van je website een formulier invullen? Zorgt dan dat je het formulier al integreert in je pagina. Hou het formulier zo kort mogelijk. Details kun je later opvragen. Dat werkt beter dan alleen een knop naar een formulier.
 • Leid je bezoeker door je website
  Maak de bezoeker van je website duidelijk wat ze moeten doen. Denk bijvoorbeeld aan links: het is belangrijk dat deze er ook uit zien als links zodat de bezoeker weet dat ze er op moeten klikken.
 • Gebruik opsommingen
  Mensen ‘scannen’ vaak een pagina. Daarom werken lijstjes werken beter dan paragrafen tekst. Wanneer de bezoeker geïnteresseerd is zal men de teksten pas gaan lezen.
 • Call-to-action herhalen
  Een bezoeker die verder op je pagina kijkt is meer geïnteresseerd in jouw informatie. Zorg ervoor dus dat je op het einde van je pagina de call-to-action herhaald. Op het einde van de pagina moet je de bezoeker binnenhalen, dit doe je door hem aan te sporen tot een actie.

Help Google met je vindbaarheid

Om beter gevonden te worden in Google kun je Google een paar handjes helpen. Hoe? Simpel. Meld je bedrijf aan bij Google. Je kunt Google helpen door o.a. je bedrijf aan te melden via Google Places, een Google+ account aan te maken. Zorg voor een sitemap in je website en dien deze in bij Google. Kortom: Beter gevonden worden in Google? Simpeler dan gedacht!

Wil je advies om beter gevonden te worden in Google? Vraag nu een GRATIS advies gesprek aan!