Loods je bezoeker naar succes met een duidelijke menu structuur naar succes

Zorg voor een duidelijke menu structuur en maak de bezoeker van je website duidelijk wat ze moeten doen. Loods je bezoeker naar succes! Ook op de pagina’s is het belangrijk dat onderdelen aan de verwachting voldoen. Denk bijvoorbeeld aan links: het is belangrijk dat deze er ook uit zien als links zodat de bezoeker weet dat ze er op moeten klikken.

Laat je bezoeker niet aan zijn lot over

Loods je bezoeker naar succes met een duidelijke website structuur

Zorg voor een duidelijke structuur waarmee je de bezoeker door de website leidt. Met veel menu items en sub-items zeg je eigenlijk dat je het ook niet precies weet. Je geeft je bezoeker en heleboel opties en dan moet hij (zij) zelf maar uitzoeken of er iets voor hem (haar) tussenzit. Je bezoeker raakt overweldigd door de hoeveelheid aan keuzes en kiest daarom helemaal niet meer. Zo is de kans dat een bezoeker op je website blijft zeer klein. Daarom is het belangrijk dat je je bezoeker naar ‘succes’ loodst. Wanneer je duidelijk bent (“Start hier”) dan vindt de bezoeker wat hij zoekt en zal ook eerder tot actie over gaan. Als jij niet weet op welke pagina’s je je bezoekers wilt hebben en in welke volgorde, hoe kan je bezoeker dat dan weten? Je laat hem aan zijn lot over… en jezelf ook!

Waarom gaat het zo vaak fout?

Dit komt omdat vaak niet wordt onderzocht wat de bezoekers willen. Kortom: Men kent de doelgroep niet goed (genoeg). Dan kun je ook geen relevante informatie verstrekken. Onderzoek met bijvoorbeeld een kleine survey onder je bestaande klanten wat hun vragen/problemen zijn zodat je een beter inzicht krijgt in wat je ze moet aanbieden.

Vaak is het zo dat 80 procent van je websitebezoekers dezelfde vraag/probleem heeft. Beantwoord deze vraag meteen en laat ze weten dat ze op de juiste website terechtgekomen zijn. Zo verhoog je je conversie en loods je je bezoeker naar succes!

Wil je meer tips ontvangen? Vraag dan het GRATIS adviesgesprek aan!