Optimaliseren voor Timboektoe?

“Ik wil bovenaan staan in Google”. Dit is een van de meest gehoorde wensen van ieder ondernemer. Maar wat heb je er aan dat een bezoeker jouw website vindt terwijl hij fysiek niet in staat is om in je winkel te komen? Er zijn natuurlijk heel veel bedrijven die landelijk of internationaal opereren, dan is het prima om je zo breed mogelijk te tonen in Google. Maar veel bedrijven opereren voornamelijk lokaal. Met name voor winkeliers is het van belang dat de websitebezoeker uiteindelijk in zijn/haar winkel terecht komg. Google biedt hier een mooie oplossing voor met Local SEO. Op deze manier wordt alles wat je doet direct gericht op de klanten die wél naar je winkel (kunnen) komen en betaal je niet voor klikken (in het geval van Adwords) van mensen die nooit in je winkel zullen komen. Door Local SEO optimalisatie toe te passen op je website en op je Adwords / Analytics kun je je resultaten al erg verbeteren. Combineer je dit met een goede social media campagne die gericht is op je regio en doelgroep dan is je energie en budget in de goede richting besteed. 5 tips voor Local SEO
  • Voeg je bedrijf toe via Google mijn bedrijf
  • Zorg dat je teksten lokaal gericht zijn. Met name de H1 koppen
  • Pas de ‘snippet’ die Google laat zien aan, zodat deze geoptimaliseerd is voor lokale SEO. Dit kun je doen met bijvoorbeeld de SEO plugin van Yoast (voor WordPress). Voor andere CMS-en of html websites kun je dit via schema.org doen.
  • Probeer positieve recensies van klanten uit de regio op je website te plaatsen.
  • Laat klanten jouw bedrijf reviewen op bijvoorbeeld: Yelp, TripAdvisor etc.

Help Google met je vindbaarheid

Om beter gevonden te worden in Google kun je Google een paar handjes helpen. Hoe? Simpel. Meld je bedrijf aan bij Google. Je kunt Google helpen door o.a. je bedrijf aan te melden via Google Places, een Google+ account aan te maken. Zorg voor een sitemap in je website en dien deze in bij Google. Kortom: Beter gevonden worden in Google? Simpeler dan gedacht! Wil je advies om beter gevonden te worden in Google? Vraag nu een GRATIS advies gesprek aan!