Ik merk dat er op dit moment een piek lijkt te zijn in het aantal websites dat gehackt wordt. Nu kan ik meestal nog wel redden wat er te redden valt, maar soms zijn er zo veel bestanden beschadigt dat het niet meer mogelijk is om te website te herstellen.  Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom biedt ik een 3-tal onderhoudspakketten aan waarmee er altijd een recente backup is. Ook installeer ik een plugin die het hackers zeer moeilijk maakt om je website (opnieuw) te hacken.

WordPress is populaire software waarmee websites worden gemaakt. En terecht: het is gebruiksvriendelijk, biedt veel mogelijkheden, is gratis en is daardoor toegankelijk voor een groot publiek. Echter, WordPress vraagt ook onderhoud: er komen regelmatig updates uit voor thema’s, plugins en WordPress zelf, en dat is niet voor niets.

Alle onderdelen van WordPress worden continu doorontwikkeld, niet alleen vanwege de leuke features maar ook om de veiligheid op peil te houden. Tenslotte wil niemand een hack.

De updates voor WordPress gaan echt razendsnel. Er komen dagelijks nieuwe updates van WordPress uit en de hulpmiddelen.

Consistent onderhoud van je WordPress website is daarom belangrijk. Het is mijn advies om updates goed bij te houden, let vooral op beveiligingsupdates. Zo blijft je website online, veilig en lekker snel voor je bezoekers. Laat create n’ communicate nu dit werk eens uit handen nemen. WordPress website onderhoud is ook prima mogelijk voor websites die niet door ons gemaakt zijn.

Verouderde WordPress versies
Ik heb echter gesignaleerd dat een groot deel van de WordPress gebruikers geen actie onderneemt bij meldingen van verouderde versies. Dat kan verschillende oorzaken hebben:

  • Gebrek aan tijd
  • Logingegevens kwijt
  • Men weet niet goed hoe het beste te updaten
  • Blijven uitstellen, geen prioriteit
  • Onderschatten van de mogelijke gevolgen bij negeren van updates
  • Angst dat er wat misgaat

Backup
In al mijn WordPress onderhoudspakketten zit een wekelijkse back-up. Hiermee wordt de website wekelijks in zijn geheel geback-upt en de database dagelijks. Bij een eventuele hack blijft de schade zo heel beperkt en is de website makkelijk weer in een gezonde staat terug te zetten.
Wil je jouw website goed beschermen? Met een onderhoudspakket heb je geen zorgen meer!